Webinar: Wind technology for cleaner shipping

Verduurzaming van de maritieme sector om de CO2 doelstelling voor 2030 en verder te bereiken, zijn hard nodig. Dit is waar WASP, een project van het EU Interreg North Sea Region Programme, zich mee bezighoudt.

WASP staat voor Wind Assisted Ship Propulsion. Door de inzet van windtechnologie wordt traditionele brandstof bespaard en bijgedragen aan het doel van een uitstootneutraal Europa in 2050.

WASP-webinar tijdens EU Green Week

Op 31 mei 2022 organiseert het WASP-project een ‘five quarter webinar’ met als onderwerp technologies for cleaner shipping. Tijdens dit webinar kunt u kennismaken met de technieken en resultaten van WASP waarmee uitstootarme scheepvaarttechnologie dichterbij komt.

Inschrijven voor het webinar kan via de website van de Europese commissie.

Organisatie

Het event wordt georganiseerd door Green Transition Denmark, Deense partner  van het WASP-project. Green Transition Denmark is een Deense NGO die zich inzet voor een groene en duurzame transitie van de Europese samenleving. Ze doen dit door kennis over duurzame oplossingen te creëren en te faciliteren en door politici, bedrijven en burgers aan te sporen tot het maken van groene keuzes. Het event is onderdeel van de EU Green Week.

De Europese Green Week 2022

De EU Green Week is een jaarlijks themaweek om aandacht te genereren voor Europese activiteiten op dit vlak. De editie van 2022 staat in het teken van de EU Green Deal – de duurzame transitie van de EU voor naar een klimaatneutraal Europa in 2050.

De EU Green Week 2022 vindt plaats van 30 mei tot 5 juni 2022. De hele week zullen er partnerevenementen plaatsvinden in heel Europa en daarbuiten. Reeleaf, consultancy voor EU gefinancierde projecten, ondersteunt het WASP project in de uitvoering.