1. Starten

Uw project succesvol opstarten

Het succes van elk EU-gefinancierde project staat of valt met een goede voorbereiding. Het juiste idee, gericht op het juiste programma, met betrokkenheid van de juiste organisaties en instanties in binnen- en buitenland. Wij zorgen dat uw project voorsorteert op succes.

Ontwikkelen projectidee

Een project wordt pas een succes met een gedegen plan van aanpak. Wij hebben veel ervaring met het succesvol volwassen maken van projectideeën. Door instrumenten als het Project Model Canvas in te zetten, zorgen we voor structuur en overzicht. En door uw team te begeleiden, creëren we de juiste dynamiek en energie.

Programma & partnerschap

EU-financiering helpt om uw project werkelijk waardevol te maken. Elk programma stelt hier eigen eisen aan, maar (internationale) partnerschappen zijn veelal een belangrijke voorwaarde. Wij beschikken over een groot netwerk aan Europese contacten. Hiervan gebruikmaken verhoogt de kans van uw subsidieaanvraag én de potentie van uw project. Uiteraard brengen wij u graag in contact met relevante partijen. De verkenning hiervoor loopt veelal simultaan met de selectie van een passend programma.

Subsidie aanvragen

In de laatste fase van de opstartfase draait alles om het ontwikkelen van een gedegen en overtuigend projectvoorstel. Wij begeleiden dit delicate proces en pakken ook zelf de pen op. Onze adviseurs zijn uitstekend op de hoogte van de programma’s en alle relevante regelgeving. Daarbij gaan ze zeer resultaatgericht te werk, mét oog voor de verschillen in cultuur en werkwijze tussen de betrokken organisaties. Sterker nog, wij grijpen deze graag aan om uw projectplan nóg sterker te maken.

Heeft u een vraag over bovenstaande? Of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen bij het opstarten van uw project? Neem gerust contact met ons op.

Reeleaf staat voor kennis, ervaring én de kracht van persoonlijkheid. Hoe complexer uw project, hoe groter onze waarde. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?