Studie en analyse

Maatschappelijke doelen slimmer, sneller en efficiënter te realiseren. Dat is waarvoor EU-gefinancierde projecten en programma’s bij uitstek geschikt zijn. Onze experts staan voor u klaar om uw visie- en strategieontwikkeling te ondersteunen.

Uw behoefte

Het doen van onderzoek is een continue behoefte bij elke organisatie die werkt met EU-financiering. Dit begint al bij de eerste oriëntatie, wanneer vragen worden gesteld als: kunnen we de impact van ons beleid vergroten met EU-financiering? En dit blijft zo in elke fase die volgt.

Veel ervaring

Voor alle vragen die binnen uw team worden gesteld over (werken met) EU-financiering kunt u vertrouwen op Reeleaf. Wij ondersteunen regelmatig visie- en strategieontwikkeling, verzorgen doorlopend subsidiescans en hebben veel ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoek.

Van ambitie naar advies

Rode draad van veel studies: vooruitblikken op beleidsontwikkelingen en ambities vertalen naar praktische adviezen. Denk aan het verkennen van effectieve managementstructuren of het doorlichten van subsidievoorwaarden. 

Effectiviteit vergroten

Ook het evalueren van (de samenhang tussen) EU-gefinancierde projecten – binnen én buiten uw organisatie – levert vaak veel waardevolle inzichten op. Zodat u doelgericht kunt bijsturen of een nieuw initiatief kunt starten. Samen maken we uw beleid en activiteiten nóg effectiever.

Coaching & workshops

Liever leren in de praktijk? Wij faciliteren regelmatig creatieve en interactieve sessies om binnen een organisatieonderdeel of partnerschap de verschillende EU-programma’s of het financieel management van Europese projecten te verkennen. Een mooi voorbeeld hiervan is de populaire workshop ‘Van projectidee tot projectplan’.


Hebt u een vraag over bovenstaande? Of bent u benieuwd wat voor u de beste manier is om de vruchten te plukken van onze kennis en ervaring? Neem gerust contact met ons op.