Ontdek onze verhalen

Reeleaf staat voor kennis, ervaring én de kracht van persoonlijkheid. Op deze plaats delen wij regelmatig actuele ontwikkelingen, waardevolle inzichten en interessante gesprekken over het werken met EU-financiering. Volg ons ook op LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Financieel management

Beginnende of vergevorderde plannen voor deelname aan een Interreg-programma? Of u er nou al ervaring mee heeft of nog helemaal niet, in de module financieel management van Reeleaf leert u hoe u de regels (deze keer) moet interpreteren en toepassen, en hoe u de administratie van uw project meteen goed organiseert.

Lisa Mangattale

Van Franse stagiaire tot nieuwe collega 

Reeleafs nieuwste consultant moet officieel nog afstuderen, maar maakte tijdens haar stage al zo veel indruk dat we haar niet wilden laten gaan. Met een basis in internationale betrekkingen op lokaal niveau brengt Lisa Mangattale een relevant perspectief mee – en ze begint ook al een beetje te aarden in Utrecht.

Waterrobuuste Steden: een grensoverschrijdend antwoord op wateroverlast

In juni 2022 loopt na 3,5 jaar het project Waterrobuuste Steden af, een Interreg-project van naburige waterschappen en gemeenten in

Reeleaf Campus Q&A

Met de trainingsmodules van Reeleaf Campus kom je goed beslagen ten ijs bij nieuwe Interreg- en andere Europese samenwerkingsprojecten. Diverse trainingsmodules worden binnenkort ook incompany en inproject aangeboden.

WASP: scheepvaartinnovatie voor de wind

Duizenden jaren lang was het de gewoonste zaak van de wereld dat er zeilboten over de Noordzee voeren. Het lijkt ironisch om in deze technisch geavanceerde tijd weer te experimenteren met door wind ondersteunde scheepsvoortstuwing.

Zeilschip

Webinar: Wind technology for cleaner shipping

Verduurzaming van de maritieme sector om de CO2 doelstelling voor 2030 en verder te bereiken, zijn hard nodig. Dit is waar WASP, een project van het EU Interreg North Sea Region Programme, zich mee bezighoudt.

Zwolle

Klimaatadaptatie Zwolle Europees ondersteund in CATCH

De Gemeente Zwolle participeerde de afgelopen jaren met ondersteuning van Reeleaf in CATCH, een EU-project dat middelgrote steden in de Noordzeeregio ondersteunt om op een duurzame, leefbare en winstgevende manier klimaatbestendig te worden.

Samenwerken in Europese programma’s: een win-win situatie

Hoe is dat nou, een Europees samenwerkingsproject initiëren en coördineren? Projectleider Keijen van Eijk vertelt hoe hij namens de gemeente Zaanstad de kar trekt van EMPOWER 2.0.

Cycle Terre

Cycle Terre: grond als grondstof voor circulaire constructie

Grond die voor bouw- en infrastructuurprojecten is afgegraven, geldt als afval en wordt veelal gebruikt voor het vullen van groeves, of gewoon ergens gedumpt. Maar voor Cycle Terre is de grond grondstof. Het Franse project creëert er waarde mee in de circulaire economie.