Vernieuwde samenwerking in Europa 

Het afgelopen jaar ging de boeken in als het jaar dat COVID-19 om zich heen greep. Tegelijkertijd zien we een enorme veerkracht. De nieuwe Europese programmaperiode 2021-2027 gaat dit jaar van start. Ook Reeleaf zet stappen in het opnieuw vormgeven van Europese samenwerking. Welke? Dat lees je in dit artikel. 

 De komst van de nieuwe Europese programmaperiode 2021-2027 luidt een nieuwe fase voor Europese samenwerking in. Uitgangspunt van deze programmaperiode is dat de Europese Unie slimmer, groener en socialer gaat worden. Thema’s waar in de komende jaren dus veel aandacht voor is en waaraan gewerkt gaat worden voor een veerkrachtig Europa. 

 Reeleaf Campus 

Ook voor Reeleaf is er in 2021 een nieuw begin. Dit jaar starten wij namelijk met Reeleaf Campus, een reeks van modules waarmee we professionals in de praktijk helpen om de ontwikkeling, uitvoering en de impact van Europese projecten te optimaliseren. Reeleaf Campus is een nieuwe manier om de kennis en jarenlange praktijkervaring van Reeleaf te ontsluiten voor onze opdrachtgevers. De eerste module – Kickstart Interregis deze maand ‘live’ gegaan. Deze module richt zich op wat er nodig is om een project goed én met voldoende draagvlak binnen en overtuigende, waardevolle resultaten voor een organisatie neer te zetten. Andere modules, gericht op de ontwikkeling, implementatie, beheer en verantwoording van (Interreg) projecten volgen later in het jaar. We zijn online begonnen, maar zodra mogelijk ontvangen we deelnemers graag bij ons op locatie. 

 European teamwork 

Reeleaf Campus initiëren wij vanuit de gedachte van Europees teamwerk, onze visie op Europese projectmanagement die we bij het uitvoeren van onze opdrachten vooropstellen. Uitgangspunt hierbij is dat we Europese samenwerking nog beter kunnen faciliteren door de competenties van onze adviseurs verder te ontwikkelen en de complementariteit van het team verder vorm te geven om onze opdrachtgevers beter van dienst te kunnen zijn. Anderzijds kan meer structurele samenwerking met onze opdrachtgevers Europese financiering, kennis en ervaring beter toegankelijk maken om de realisatie van hun ambities te verbreden, verdiepen en versnellen. 

 Het nieuwe jaar biedt hoop 

Kortom, ondanks de nodige uitdagingen voorzien wij genoeg kansen en ontwikkelingen! Wij houden je daar regelmatig van op de hoogte via onze blogs. Wil je nu al meer weten over Reeleaf Campus of over de mogelijkheden die Europese subsidies vanaf 2021 bieden? Vraag het ons gerust! Neem contact op via info@reeleaf.nl