Verhalen en cases

Interreg North Sea Programme

Het Interreg North Sea Programme richt zich op de aanpak van dringende regionale thema’s zoals: mobiliteit, klimaatadaptatie, circulaire economie en

Circulaire IJmond: projectontwikkeling in het Just Transition Fund

Over Circulaire IJmond Circulaire IJmond wil het circulaire potentieel van lokale bedrijven in de IJmond ontsluiten. Daarom wil het project

Blue4Green: een EUI project in wording

Om hun groenbeleid te optimaliseren wil Stad Brugge inzetten op een goed watermanagement in de stad. Voor het groenonderhoud zijn

“Van aanvraag tot uitvoerbaar project: Klanten ondersteunen van A tot Z, dat is onze signatuur”.

Bij adviesbureau Reeleaf gaan ze voor ‘European teamwork’. Van hun ondersteuning bij het aanvragen van EU-financiering tot en met projectontwikkeling.

Financieel management

Beginnende of vergevorderde plannen voor deelname aan een Interreg-programma? Of u er nou al ervaring mee heeft of nog helemaal niet, in de module financieel management van Reeleaf leert u hoe u de regels (deze keer) moet interpreteren en toepassen, en hoe u de administratie van uw project meteen goed organiseert.

Lisa Mangattale

Van Franse stagiaire tot nieuwe collega 

Reeleafs nieuwste consultant moet officieel nog afstuderen, maar maakte tijdens haar stage al zo veel indruk dat we haar niet wilden laten gaan. Met een basis in internationale betrekkingen op lokaal niveau brengt Lisa Mangattale een relevant perspectief mee – en ze begint ook al een beetje te aarden in Utrecht.

Waterrobuuste Steden: een grensoverschrijdend antwoord op wateroverlast

In juni 2022 loopt na 3,5 jaar het project Waterrobuuste Steden af, een Interreg-project van naburige waterschappen en gemeenten in

Reeleaf Campus Q&A

Met de trainingsmodules van Reeleaf Campus kom je goed beslagen ten ijs bij nieuwe Interreg- en andere Europese samenwerkingsprojecten. Diverse trainingsmodules worden binnenkort ook incompany en inproject aangeboden.

WASP: scheepvaartinnovatie voor de wind

Duizenden jaren lang was het de gewoonste zaak van de wereld dat er zeilboten over de Noordzee voeren. Het lijkt ironisch om in deze technisch geavanceerde tijd weer te experimenteren met door wind ondersteunde scheepsvoortstuwing.

Zwolle

Klimaatadaptatie Zwolle Europees ondersteund in CATCH

De Gemeente Zwolle participeerde de afgelopen jaren met ondersteuning van Reeleaf in CATCH, een EU-project dat middelgrote steden in de Noordzeeregio ondersteunt om op een duurzame, leefbare en winstgevende manier klimaatbestendig te worden.